Notices
 

Thread: Help with line

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. Collapse Details
    Help with line 
    #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post
    Total Downloaded
    0
    Hi there folks

    Looking for some help with my vu duo running on blackhole. I have a line loaded already but need to replace with another line. Any info on how to do this is much appreciated.

    The previous line was installed for me prior to receiving box and I'm a total novice so was looking for advice on how to get the details currently in email format to the box.

    Thanks
     
     

  2. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #2
    Experienced Board Member bokkie's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,505
    Thanks Thanks Given 
    104
    Thanks Thanks Received 
    479
    Thanked in
    381 Posts
    Total Downloaded
    0
    Just edit your CCcam.cfg file in /etc.
    I assume you have dcc or vucc installed and know how to ftp your receiver?
    If I helped, or if you like my post, please push thanks.[SIGPIC][/SIGPIC]
     
     

  3. The Following User Says Thank You to bokkie For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013)

  4. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post
    Total Downloaded
    0
    Thanks bokkie. Like I said total novice how do I check to see if I have dcc or vucc installed.

    Is ftp putting on usb and flashing to box and where can I find the cccam cfg file.

    Thanks
     
     

  5. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #4
    Experienced Board Member aplok's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,050
    Thanks Thanks Given 
    43
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    208 Posts
    Total Downloaded
    0
    you can try this:

    1. telnet way:
    [font="courier new"]telnet ipbox

    root
    passwd

    cd /var/etc/cccam.cfg

    # --- edit with vi
    vi /var/etc/cccam.cfg
    :i
    enter your modif
    <esc>
    :w
    :q

    # --- to quit telnet
    <c-z>
    [/font]

    2. edit it with notepad, on your pc,
    then transfert it on to your saxbox with ftp

    [font="courier new"]ftp ipbox

    root
    passwd

    cd /var/etc
    put cccam.cfg

    quit
    [/font]


    3. edit it with notepad, on your pc,
    then transfert it on to your saxbox with a gui client ftp


    4. use tools as dcc, ...
     
     

  6. The Following User Says Thank You to aplok For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013)

  7. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #5
    Experienced Board Member kalpikos's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6,119
    Thanks Thanks Given 
    683
    Thanks Thanks Received 
    1,158
    Thanked in
    939 Posts
    Total Downloaded
    0
    Hi mate

    VUCC is an application for your pc in order to connect your pc with your receiver.
    To find the IP of your box go to your receiver and see in the network settings what is your IP.
    Then go to your pc, open the VUCC and type the IP, username :root (there is no pass) and hit the connect button.
    Then use the FTP button to open the filezilla.
    Go to etc/cccam.cfg and hit a right click and select edit.
    Put your new line deleting the old and save the file.
    If You Like My Post..... Please Press the Thanks Button
     
     

  8. The Following 2 Users Say Thank You to kalpikos For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013), lotuselite (01-17-2014)

  9. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #6
    Experienced Board Member mahrkpat's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    east midlands
    Posts
    792
    Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    335
    Thanked in
    249 Posts
    Total Downloaded
    0
    Just ****** DCC or VUCC they are file transfer programs on one side will be files on your box
    on the other files on your computer so you would navigate to CCcam.cfg file in /etc then
    go to where your line is and and cut and paste in to your CCcam.cfg.
    Liked my post then push the [SIGPIC][/SIGPIC] button.
     
     

  10. The Following User Says Thank You to mahrkpat For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013)

  11. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #7
    Experienced Board Member bokkie's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,505
    Thanks Thanks Given 
    104
    Thanks Thanks Received 
    479
    Thanked in
    381 Posts
    Total Downloaded
    0
    Is your duo connected to your network? This is the first step, either wirelessly, direct to router or with home plugs.
    If I helped, or if you like my post, please push thanks.[SIGPIC][/SIGPIC]
     
     

  12. The Following User Says Thank You to bokkie For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013)

  13. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #8
    Experienced Board Member kalpikos's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6,119
    Thanks Thanks Given 
    683
    Thanks Thanks Received 
    1,158
    Thanked in
    939 Posts
    Total Downloaded
    0
    I have just uploaded the latest version of VuCC.

    You can find it here:
    -http://www.satlover.eu/forum/293645-post3.html
    If You Like My Post..... Please Press the Thanks Button
     
     

  14. The Following 2 Users Say Thank You to kalpikos For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013), sonc (10-23-2013)

  15. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    17
    Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post
    Total Downloaded
    0
    Cheers guys. Yip it's connected up and was working ok it's just that I've been sent a replacement line and don't have a scooby how to swap them over

    I'll give vucc a shot as advised above

    Hi Kalpikos
    i've done as you said thanks. but when I right click and edit the cccam.cfg notepad opens with pages of text not sure where to paste the line details.
     
     

  16. Collapse Details
    Re: Help with line 
    #10
    Experienced Board Member bokkie's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,505
    Thanks Thanks Given 
    104
    Thanks Thanks Received 
    479
    Thanked in
    381 Posts
    Total Downloaded
    0
    You don't really need all the text in there, just the line. Anything with a # on front will be ignored anyway.
    Just delete the old line and paste the new one, then click save and exit.
    If I helped, or if you like my post, please push thanks.[SIGPIC][/SIGPIC]
     
     

  17. The Following User Says Thank You to bokkie For This Useful Post:

    Craig25 (10-23-2013)

Page 1 of 2 12 LastLast
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •